Blog

Jedinstvena platforma za zajedničku promociju gastro-kulturnog nasljeđa, agrobioraznolikosti područja i potencijala
partnerskih LAG-ova.

Najnovije vijesti

Saznajte najnovije vijesti sa naših otoka

Studijsko putovanje na područje LAG-a 5

Studijsko putovanje na područje LAG-a 5 provedeno je u sklopu projekta „O-kupi otok“ kojeg LAG Škoj, LAG Brač i LAG 5 finananciraju iz Mjere 19 – „LEADER – CLLD“, podmjere 19.3. „Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a“ – provedba tipa operacije 19.3.2. „Provedba aktivnosti projekta suradnje“. Sva događanja organizirana su u sklopu festivala Korčulanske pjatance.

Recept: Smutica

O ovom starinskom piću sve se više priča u posljednje vrijeme, čak i turisti znaju pitati za njega, ali malo tko ga od otočana još uvijek i pije. Mi smo pronašli recept koji su vrijedno zapisali učenici Srednje škole Bol te novinarski članak u kojem brački pastir Zorko Gospodnetić opisuje postupak pripreme.

Hrvatski otoci utočište bioraznolikosti

Područje dalmatinskih otoka žarište je bioraznolikosti i tradicijske poljoprivrede koja je znala kako sačuvati okoliš iskorištavajući ga za vlastite potrebe i razvoj lokalnih ekonomija.

Mediteranska prehrana – blago naših otoka

„Bokun ribe, bokun zelja i žmul vina“ sve ono što je našim starima bilo dovoljno za sretan i dugovječan život, UNESCO je prepoznao kao općeljudsku i kulturnu vrijednost te je mediteranska prehrana upisana u listu nematerijalne svjetske baštine koju s ponosom prezentiraju Cipar, Grčka, Hrvatska, Italija, Maroko, Portugal i Španjolska.